دلایل بروز استرس و اضطراب شدید
گاهی افراد در زندگی خود با علائم استرس زیاد و اضطراب شدید مواجه می شوند. وقتی در زندگی ماجرا یا شرایط غیرطبیعی و دلهره آوری روی می دهد، این احساس بروز می کند. روانشناسان معتقدند این احساس که جنبه ادراکی دارد، می تواند باعث ایجاد واکنش فیزیولوژیکی در فرد شود. به معنی دقیق تر بیمار این احساس را هم در ذهن خود می بیند و هم نشانه های آن را روی جسم و بدن خود مشاهده می کند. چنانچه نشانه های استرس و اضطراب مدت زمان زیادی در فرد حضور داشته باشد، باعث می شود زندگی او دچار اختلال شود. اگر بیمار این نشانه ها را جدی گرفته و به پزشک متخصص مراجعه کرد، می توان به بهبود این بیماری امیدوار بود. در غیر این صورت، مشکل بیمار حادتر و درمان دیرتر اتفاق می افتد. نشانه های استرس و اضطراب شدید می تواند دلیل متعددی داشته باشد از جمله:
- وراثت و مسئله ژنتیک
- حوادثی که در کودکی برای فرد اتفاق افتاده است
- فاکتورهایی که به بدن و سیستم هورمونی بیمار مرتبط است
- محیط
- پدیده های غیر مترقبه طبیعی مانند زلزله، سیل و …
- مشکلات و درگیری های خانوادگی
- و …
علائم استرس زیاد و اضطراب شدید چه مواردی هستند؟
علائم استرس زیاد و اضطراب شدید می تواند به شکل های مختلفی در فرد بروز کند. در ادامه به هر یک از این نشانه ها اشاره کرده و درباره آن توضیحاتی ارائه می دهیم. با شناخت این علائم می توان به بهترین شکل ممکن از وقوع چنین بیماری پیشگیری کرد. اگر فردی را با این علائم و نشانه ها مشاهده کردید، او را تشویق کنید حتما برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کند. نشانه های استرس و اضطراب شدید عبارتند از :
- نگرانی: نگرانی همان جنبه ادراکی استرس می باشد که در ذهن و به صورت فکرهای پی درپی رخ می دهد. این افکار مزاحم ضمن ایجاد نگرانی باعث می شوند تا مشکلات عدیده ای به وجود آیند که عدم تمرکز یکی از آنهاست.
- احساس ترس و ناامنی : ترس های بی جا مانند ترس از ارتفاع و حیوانات خانگی و بی آزار علائم هراس می باشند. این نوع ترس ها می توانند زندگی طبیعی را تحت تاثیر قرار دهند. ترس از سوار شدن آسانسور، ترس از حشرات و هراس از وقوع زلزله و حوادث طبیعی از نشانه های استرس شدید می باشند.
- عدم تمرکز در کارها: وقتی فرد مدام نگران آینده یا دچار ترس های بیجا باشد، دیگر قادر نخواهد بود فکر خود را روی کاری که انجام می دهد، متمرکز کند. عدم تمرکز نیز به نحوی زندگی اجتماعی و فردی بیمار را نشانه رفته و او را از داشتن زندگی سالم بی بهره می سازد.
- بی قرار بودن : کسانی که از این بیماری رنج می برند، هر لحظه منتظر رسیدن یک خبر بد یا وقوع یک حادثه وحشتناک در زندگی می باشند. چنین افرادی هرگز لذت زندگی را درک نخواهند کرد.
- خستگی و عدم برخورداری از خواب آرام و کافی : افرادی که دارای علائم و نشانه های اضطراب شدید هستند، همیشه خسته به نظر می رسند. با این همه خواب راحتی نیز ندارند و همین مسئله شرایط آنها را در زندگی اجتماعی، کاری و زناشویی دچار اختلال می کند.