وابستگی عاطفی چیست و چگونه درمان می شود
وابستگی عاطفی یک فرد را به تسلیم شدن در برابر دیگری سوق می دهد، نه تنها زمانی که شخص دیگر محبت و امنیت را فراهم می کند، بلکه حتی در مواردی که طرد و تحقیر رایج است بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد، اگرچه بسیاری از آن آگاه نیستند. آنها نیاز به سیری ناپذیری را برای بودن با آن شخص احساس می کنند و نمی توانند پیوندهایی را که آنها را به هم پیوند می دهد قطع کنند.
تشخیص وابستگی عاطفی
برای تشخیص خوب مشکل، شناخت شرایط ناسازگار اولیه کسانی که وابستگی عاطفی پیدا کرده اند ضروری است. اینها با تجربیات دوران کودکی مرتبط است و درک تاریخچه روابط و پیوندهای عاطفی آنها را امکان پذیر می کند. تنها از این دانش است که روانشناسی بالینی می تواند با موفقیت برای کمک به فرد وابسته مداخله کند:
- روش خود را برای تفسیر موقعیت های بین فردی اصلاح کنید
- شک و ترس از طرد شدن را مدیریت کنید
- به آنها در ایجاد روابط شخصی سالم کمک کنید
درمان وابستگی عاطفی
خوشبختانه، با درمان روانشناختی مناسب، هرکسی که مایل به تغییر است میتواند بر وابستگی عاطفی خود غلبه کند، مسئولیت زندگی، روابط شخصی خود را به عهده بگیرد و روحیه مثبتی را به دست آورد. هدف درمان باید تقویت منابع فرد وابسته در مورد عزت نفس، ابراز وجود و ظرفیت برای تحقق شخصی خارج از محدوده رابطه باشد. برای بهبود عزت نفس، فرد هدایت می شود تا سوگیری منفی را در ارزیابی خود بهبود بخشد و جایگزین آن کند، تا شروع به برآورده کردن کافی نیازها و ارزش گذاری برای دستاوردهای خود کند.
فرد وابسته عاطفی نیز نیاز به درک قاطعیت دارد. قاطعیت توانایی دفاع از حقوق خود، احترام به حقوق دیگران، ابراز عقاید، احساسات، رد خواسته های نامناسب به وضوح، مستقیم و به موقع است. قاطعیت در میانه دو حد منفی قرار دارد: انفعال یا تسلیم، در یک طرف، و پرخاشگری، در سوی دیگر. از دیگر اهداف مهم روان درمانی، تشویق و جهت دهی فرد وابسته به داشتن روابط خانوادگی و دوستانه و همچنین روابط عاشقانه و همچنین داشتن سرگرمی است.
5 راه برتر برای استقلال بیشتر عاطفی
1) ارزش خود را بشناسید و روی بهبود عزت نفس خود کار کنید، که می تواند از طریق تمرکز بر افکار مثبت در مورد خود، درک محدودیت ها و دستاوردهای خود، کار بر روی اهداف، کمک به دیگران و انجام کارهایی باشد که به شما احساس بهتری می دهد. تصمیمات خود را بپذیرید و متوجه شوید که قادر به انجام بهترین کار برای خود هستید (و اگر توانایی ندارید کمک بگیرید).
2) درک کنید که خود را کنترل می کنید، از جمله احساسات و عواطف. گاهی اوقات اتفاقات غیرقابل کنترلی در زندگی رخ می دهد، اما باید بدانید که چه چیزی را می توانید کنترل کنید. اجازه نده شخص دیگری تعیین کند که زندگی شما چگونه پیش خواهد رفت.
4) نیازهای عاطفی خود را گسترش دهید و بشناسید و به یک نفر وابسته نباشید. روی ایجاد انواع دوستی ها کار کنید و حتی با یک درمانگر یا روانشناس صحبت کنید.
5) زندگی خود را با دیگران برنامه ریزی نکنید. درک کنید که نیازهای شما مهم هستند و باید کنترل زندگی خود را به دست بگیرید و مستقل باشید. شما می توانید مصالحه کنید و نیازهای دیگران را تشخیص دهید، اما به یاد داشته باشید که باید با خودتان زندگی کنید و نمی خواهید بدبخت شوید.
آگاهی از تمام موارد فوق و به طور کلی در مورد وابستگی عاطفی می تواند به شما این امکان را بدهد که در جهت استقلال بیشتر و روابط سالم تلاش کنید.